Start ticketverkoop Keningsmiel  Veenklooster

Uniek Keningsmiel in groene koningszaal Veenklooster

Er was eens …………

Veenklooster nodigt u van harte uit bij haar aan tafel te schuiven op vrijdag  22 en  zaterdag 23 juni 2018 voor een bijzonder en uniek Keningsmiel in de open lucht. Veenklooster is dan omgetoverd tot een grote koningszaal. Aan lange rijk en in stijl aangeklede tafels die als een lint door Veenklooster gaan vindt het Keningsmiel plaats. Onder het bladerdak van eeuwenoude eiken en artistieke kroonluchters kunt u genieten van een bijzonder diner waar de vergeten groentes uit de tijd van het bezoek van  koning Willem III  aan Veenklooster (1873) centraal staan. Tijdens het keningsmiel nemen verhalenvertellers u mee in het bezoek van Koning Willen III.

Toen Baron Hector Livius van Heemstra kamerheer van Koning Willem III was, nodigde hij in 1870 zijn koning uit in Veenklooster. Het dorp Veenklooster was in rep en roer, zeker toen baron van Heemstra aankondigde dat er grootse veranderingen gingen plaatsvinden in Veenklooster. Er werd speciaal voor het bezoek een koningsweg aangelegd. Fogelsanghstate moest statiger en deftiger en het dorp moest aanzien krijgen. De koningsweg liep en loopt nog altijd van west naar oost dwars over het landgoed Fogelsanghstate, als het ware dóór de entreehal van het indrukwekkende landhuis heen. Pas in 1873 kwam koning Willem III naar Veenklooster. Hij kwam met de koninklijke trein die stopte in Buitenpost. Met het rijtuig van Van Heemstra reed de koning naar Veenklooster. In dit kader en in het kader van Leeuwarden culturele hoofdstad 2018 nodigt Veenklooster u uit voor een koninklijk diner.

Muziek

En wat is een Keningsmiel zonder muziek. Het Aristos Quartet bestaande uit 3 violisten en een cello zal een schitterend muziekprogramma voor u verzorgen. De bezetting van dit kwartet is internationaal en ze treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Ook heeft het kwartet reeds opgetreden voor onze koning Willem Alexander en prins Albert van Monaco in Paleis ’t Loo tijdens de opening van de tentoonstelling over Grace Kelly. Het kwartet zal o.a. het Kaiserquartet voor ons spelen, zeer toepasselijk bij het Keningsmiel.

Het Keningsmiel zal om 17.00 uur spetterend worden geopend met een bijzondere openingsfanfare van Stravinsky door verschillende trombones.

U bent welkom vanaf 16.30 uur op de Brink in Veenklooster.

Reserveer tijdig in verband met een maximum aantal plaatsen per avond.

Voor meer informatie kunt uw contact opnemen Stichting Veenklooster via 0628860476

 

Ticket Keningsmiel 2018

https://www.feankleaster.nl/product/ticket-keningsmiel-2018/

Kinder ticket

https://www.feankleaster.nl/product/ticket-keningsmiel-2018-tot-12-jaar/