Krystkuier 2021

Na een periode van Corona en sociaal isolement voor velen, is het een verademing dat mensen elkaar weer kunnen ontmoeten. Bij de Krystkuiers treffen mensen elkaar vanuit verschillende achtergronden en opvattingen maar met een gezamenlijke interesse voor het kerstverhaal in een bijzondere omgeving. Uniek is ook dat iedere keer weer dorpsbewoners, omringende kerken en mensen uit de regio, wel of niet christen, met veel enthousiasme helpen de Krystkuier tot een succes te maken.

Van Kribbe naar Kroon

Jezus is geboren in een Kribbe, hij is niet gekomen voor de wereldse Kroon. Hij is gekomen voor de eeuwige Kroon en om die met ons te delen. Het delen van die Kroon zal op verschillende manieren tijdens de kerstwandeling worden uitgebeeld. Met muziek, zang en moderne dans op de route, leidt de wandeling langs de herders en schapen, van het paleis van Herodes uiteindelijk naar de stal, waar zangeres Pearl Jozefzoon Maria zal toezingen.

Kaartverkoop en meer informatie

Toegangskaarten voor de Krystkuier zullen vanaf medio November verkrijgbaar zijn via deze website. Houd de website in de gaten voor meer informatie, of volg ons via Facebook en Instagram: Vanaf 1 december lichten we via een Adventskalender op Facebook en Instagram elke dag een tipje van de sluiter op over de Krystkuier!

Voor vragen zijn wij te bereiken via info@feankleaster.nl

Werkgroep en vrijwilligers

Voor de organisatie van de Krystkuier heeft Stichting Feankleaster een werkgroep vanuit Veenklooster en omringende dorpen samengesteld, bestaande uit v.l.n.r.: Hetty Kazimier (Stichtingsvoozitter), Berendina van Solkema (Buitenpost), Anita Miedema (Kollum), Martha van der Zwaag (bestuurslid Stichting) en Engeltje Pompstra (Kollumerzwaag).

Zij maken het plan voor het evenement en onderhouden de contacten met alle bedrijven en vrijwilligers uit de regio die hun medewerking aan de Krystkuier verlenen. In de eerste plaats zijn dat uiteraard de dorpsbewoners van Veenklooster en Kollumerzwaag, de kerken in de buurt, scholen, lokale ondernemers, maar ook Raderwerk Buitenpost, Scoutinggroep de Brimzen uit Buitenpost en de groep evenementverkeersleiders uit Burum.

Wil je ook je medewerking verlenen als vrijwilliger? Bijvoorbeeld als figurant, in de catering, of in de voorbereiding bij het uitzetten van de route? Meld je dan aan bij één van de werkgroepleden, of stuur een berichtje naar info@feankleaster.nl

Impressie Krystkuier 2015